Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Λιγοτερο αλατι,καλυτερη υγεια

Posted on 8:21 μ.μ. by biorama

Σε ερευνα που εκαναν οι επιστημονες της Σχολης Δημοσιας Υγειας του Κουινσλαντ κατεληξαν στο θλιβερο συμπερασμα οτι αν οι βιομηχανιες τροφιμων μειωναν τις ποσοτητες αλατιου σε τροφιμα οπως το ψωμι η τα δημητριακα,ο κοσμος θα ειχε γλιτωσει απο πολλα εμφραγματα.Ακομα και μια μειωση της ταξης του 1% στα τροφιμα ευρειας καταναλωσης,οπως υπολογισαν οι επιστημονες και η μειωση των εμφραγματων θα ηταν υπερδιπλασια,φτανοντας ακομα και στο 18%.Συνολικα,υποστηριζουν οι επιστημονες,εαν ο καθενας μειωνε την ποσοτητα αλατιου στο φαγητο του στην συνιστωμενη ημερησια δοση των 6 γραμμαριων,τοτε ο πληθυσμος της γης θα κερδισε συνολικα 610 χιλιαδες χρονια ζωης.Το αλατι πριστιθεται απο τις βιομηχανιες τροφιμων ως φθηνο ενισχυτικο γευσης.Ας,σημειωθει οτι το αλατι μαζι με την καθιστικη ζωη και το καπνισμα ειναι απο τις κυριες αιτιες εμφραγματων στις μερες μας.

No Response to "Λιγοτερο αλατι,καλυτερη υγεια"

Leave A Reply