Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Μανγκο

Posted on 5:39 μ.μ. by biorama

Το μανγκο ερχεται απο τα τροπικα μερη της Βιρμανιας και της Ινδιας και χρονολογειται περιπου στα 4000 χρονια,αν και εγινε ευρεως γνωστο στις αρχες του 16ου αιωνα.Η μεγαλυτερη παραγωγος χωρα στον κοσμο ειναι η Ινδια.Υπαρχουν πανω απο 1000 διαφορετικες ποικιλιες του φρουτου σε ολο τον κοσμο.Ειναι πλουσιο σε βιταμινες Α,Β.και C,καροτινη,καλιο και φυτικες ινες.Για την επιστημη της Αγιουβερδα θεωρειται ο "βασιλιας των φρουτων".Η καροτινη βοηθα στην καταπολεμηση της γριπης και των κρυωματων.Η βιταμινη Α συμβαλει στην αυξηση των οστων και την διατηρηση της ορασης.Ερευνες εχουν συνδεσει την καταναλωση του με την μειωση του κινδυνου καρδιακων παθησεων και καρκινου.Περιεχει επισης ασβεστιο,καλιο και εχει αντιοξειδωτικες ικανοτητες και καταπολεμα τις ελευθερες ριζες.Το μανγκο περιεχει ενα ενζυμο με καραπραυντικες ιδιοτητες για το στομαχι.Το ενζυμο αυτο ενεργει και ως χωνευτικο.Ειναι πλουσιο σε φυτικες ινες και βοηθα στην καλη λειτουργια των εντερων.Ενα μανγκο μετριου μεγεθους μπορει να περιεχει εως το 40% των ημερησιων αναγκων σε φυτικες ινες ενος ανθρωπου.Πολυ καλο συστατικο για διαιτες,εφοσον ενα μετριου μεγεθους μανγκο περιεχει 100 θερμιδες και καθολου λιπαρα.Εκτος απο την καταναλωση ως φρουτο,αποτελει και συστατικο γλυκων η σαλατων.

No Response to "Μανγκο"

Leave A Reply